Görüş ve düşüncelerinizi bize ulaştırabilirsiniz.

mail

info@marines.com.tr

mail Marines_telefon
Soslu Somon

Malzemeler


1 kg Marines dondurulmuş somon dilim.

1/2 demet maydanoz

1/2 demet dereotu

2 diş sarımsak

3-4 adet taze soğan (yeşil tarafı)

1 çorba kaşığı un

2 çorba kaşığı sıvıyağ

2 çorba kaşığı krema

1,5 çorba kaşığı tereyağ, karabiber, tuz

Hazırlanışı


4 Kişilik

Marines dondurulmuş somon 0 +4° C'de çözüldükten sonra her iki tarafına tuz ve karabiber serperek 20 dakika kadar dinlendirin.


Sarımsak ve soğanı ince doğrayıp sıvı yağda 2-3 dakika çevirin. Yumuşayınca, sulandırılmış unu ve kremayı ilave edin. Kıvamını bulunca kıyılmış yeşillikleri, tuz ve karabiberi ekleyip ateşten alın.


Terayağında somon dilimlerini her iki tarafını 4-5 dakika kızartın ve sıcak olarak servis yapın.


Afiyet Olsun

Etiketler :

Soslu Sommon ,Lezzetli Tarifler

Marines Hakkında

1960 yılından itibaren su ürünleri işleme ve ihracatı alanında hizmet veren Grup Sagun, Türkiye'nin 500 büyük sanayi kuruluşu arasında, sektöründe ihracat lideridir. Geçtiğimiz yıl su ürünleri sektöründe gerçekleştirdiği ihracat rakamlarıyla Birincilik ödüllü almış ve başarısını kanıtlamıştır.